Esküvőszervezés...hogy könnyebb legyen...

Esküvőszervezés...hogy könnyebb legyen...

Ki az az Esküvőszervező? (Avagy minden kezdet nehéz...)

2018. április 08. - Józsa Brigi

Egyre több helyről halljuk és egyre elterjedtebb beszédtéma a friss jegyespárok között az esküvőszervező jelenléte/ segítsége a szervezés során. Ezt természetesen mindenkinek magának kell eldöntenie, de ehhez nem árt tisztázni a legfőbb (jogosan) felmerült kérdéseket: Ki is az az esküvőszervező és mért is lenne szükségünk rá?

Megtörtént az eljegyzés, elhatároztátok hogy összeházasodtok, mindenki boldog, majd felmerül az első kérdés: Akkor hogyan is kezdjünk hozzá?

 Az esküvőszervező az a személy, akinek fő feladata hogy a Ti segítségetekre legyen az esküvő szervezése, lebonyolítása kapcsán, ötleteivel, tapasztalatával segítse a párt és összefogja az esküvő eseményeinek menetét. Kezdjük a legelején: Az első találkozónál rengeteg kérdés kavarog a fejekben: Milyen esküvőt szeretnék? Mikor, hol milyen stílusban? Kis esküvő, meghitt környezetben, vagy kislányként megálmodott 2- 300 fős óriásbuli? Nem utolsó sorban mennyibe is fog ez kerülni majd, mire lehet számítani? Ezeket a kérdéseket érdemes előre letisztázni, bár a konzultációk ( és sokszor a rokonság nyomására) és még akár szervezés közben is változhat. Hallottam már az alábbi kérdést is: Mit csináljak ha a szervező és az én elképzeléseim nem találkoznak? Ha nem olyan stílusban és úgy mennek a dolgok ahogyan azt elképzeltem? Nos, ebben az esetben egyszerűen mást kell keresni. A szervező dolga az, hogy elsősorban a pár elképzelését valósítsa meg, az ő igényeiknek megfelelően. Véleményezni, javaslatot tenni lehet, de a legfontosabb hogy ez a Jegyespár nagy napja így az ő elvárásaikat kell követni, legyen az alternatív rocker motoros rendezvény vagy éppen Disney mesébe illő kastélyos varázslat. A fő hogy személyre szabott legyen és Rólatok szóljon.

Az esküvőszervező segít a szolgáltatók kiválasztásában (meghívó, helyszín, zenekar, catering stb), segít eligazodni a szerződések megkötésében, foglalók letételében ajánlatot tesz kreatív megoldásokra egy-egy speciális igény felmerülésekor, összerakja az események menetét, végig kísér és fogja a kezeteket hogy ne essetek kétségbe a halomnyi teendő, kérdés és újdonság között az előkészületekben.

A nagy napon ő az aki biztosítja és a háttérből hogy minden rendben menjen, a gyűrű ne maradjon otthon, az örömszülők ajándéka meglegyen,a dekoráció készen legyen, az étel időben és melegen kerüljön az asztalra, a torta felszolgálva stb. Mindig van nála tű, cérna, zsebkendő, fájdalomcsillapító, ragtapasz, és szükség esetén pótharisnya ( komolyan :) ) hogy szükség esetén rendelkezésre álljon és a Nagy napon már ezekért ne a Ti fejetek fájjon.

Összefoglalva a szervező segítségével, sok bosszúságot megspórolhat magának a Pár hogy önfeledten élvezhesse Élete legszebb napját. Hiszen ez a közös cél amiről az ő hivatása szól. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://easymarriage.blog.hu/api/trackback/id/tr5813819228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása